BiH

Komšić: Kao pripadnik Armije BiH, stidim se Grabovice

Danas će biti obilježena 27. godišnjica stradanja Hrvata u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice, a član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da žrtve ovog zločina ne smiju biti zaboravljene.

Željko Komšić - Avaz.ba

Komšić je rekao da se kao pripadnik Armije BiH stidi ovog događaja.

”Na današnji dan, prije 27 godina, u Grabovici je počinjen ratni zločin protiv 33 ljudi. Kao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, stidim se onih koji su počinili ovaj zločin, znajući koliko je pravedna i časna bila borba naše Armije RBiH. Žrtve ovog zločina ne smije se zaboraviti, neka počivaju u miru”, napisao je Komšić.

Zločin u Grabovici dogodio se u noći s 8. na 9. rujna 1993. godine. U vojnoj akciji “Neretva 93” pripadnici Armije RBiH ubili su 33 civila, među kojima je najmlađa Mladenka Zadro imala samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh