BiH

Donijeta odluka: Bosanci i dalje ne mogu u EU

Ambasadori zemalja članica EU odlučili su da ne mijenjaju postojeću listu od 11 zemlja kojima je dozvoljen ulazak u EU, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.

Njemačka granica

Na prvom sastanku nakon ljetnje pauze, stalni predstavnici zemlja članica razmotrili su informacije o epidemološkoj situaciji i zaključili da za sada nema razloga da se postojeća lista trećih zemlja kojima je dozvoljen slobodan ulazak u EU promijeni odnosno skrati ili proširi.

Na listi zemalja van EU čijim drzavljanima je dozvoljeno putovanje su: Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina koja je uslovljna principal reciprociteta-.

Podsjetimo, ambasadori zemlja članica EU odlučili su krajem jula da ne vrate BiH na listu zemlja kojima je na osnovu “bolje ili slične epidemiloške situacije” dozvoljeno putovanje u EU, prenosi “Radiosarajevo“.

Na toj listi nije bila nijedna država sa Zapadnog Balkana.

Nova revizija epidemioloških podataka i same liste trećih zemlja uslijedit će za dvije sedmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh