BiH

Žena spašena sa nepristupačnog dijela Plješevice

U nedjelju, 30.08.2020. godine, u popodnevnim satima Gorska služba spašavanja stanica Bihać dobija poziv za izlazak na teren sa informacijom da je jedna osoba doživjela nezgodu na nepristupačnom terenu u rejonu Barun na Plješevici.

Akcija Barun, Plješevic / PR - Haber.ba

Na teren izlazi 18 članova stanice Bihać koji dolaze do unesrećene i brzom intervencijom pruža se adekvatna prva pomoć. Transport je, na nezgodnom terenu, izvršen specijalizovanim pomagalima i vozilima Stanice do najbližeg naselja gdje dalju medicinsku pomoć unesrećenoj pruža Služba hitne medicinske pomoći, a koja je ranije bila obaviještena o slučaju.

Radilo se o ženskoj osobi srednje životne dobi sa prijelomom potkoljenice zbog čega nije bila u mogućnosti da se dalje samostalno kreće.

Akcija je trajala četiri i po sata, a obaviještena je bila i Granična policija, kao i KUCZ USK i MUP USK.

Gorska služba spašavanja stanica Bihać još jedanput je pokazala spremnost i vještine djelovanja u zahtjevnim uslovima kada je potrebna brza reakcija i stručno znanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh