BiH

Scena sa autobuske stanice u BiH koja “slama srce” – Otac i kćerka na ulici, a majka izgubljena u šumi

Migrantska kriza zatresla je cijeli svijet pa tako pošteđena nije ostala Bosna i Hercegovina.

Migranti otac i kćerka - Hayat.ba

Najteža situacija svakako je u Unsko-sanskom kantonu gdje su osim nadležnih agencija i organizacija stvari u svoje ruke uzeli i građani tog kantona. Posebna prašina oko migrantske krize digla se upravo u predizbornom periodu.

Danas, daleko od politike i uobičajenih izvještavanja o kretanju migranata kroz državu donosimo tužnu stranu priče ovih ljudi.

Jedan od “Hayatovih” reportera poslao je potresne scene iz Tuzle, tačnije sa Autobuske stanice Tuzla. Scena je to koja slama srce…

Na fotografijama je muškarac u kasnim tridesetim sa djevojčicom koja spava na trotoaru na ulici, pretpostavlja se od umora nastalog uslijed pređenih kilometara.

Kako se doznaje radi se o porodici iz Afganistana, muškarac otac koji se brine o kćerci kako zna i umije dok je njihova majka koju nisu mogli pronaći izgubljena u šumi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh