BiH

U Čitluku uhapšen S. M. zbog neovlaštenog prometa narkotika

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području općine Čitluk lišili slobode osobu inicijala S. M. (1961.) iz Čitluka zbog krivičnih djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Detalji privođenja u prostorije FUP-a u Mostaru - Avaz.ba

Po Naredbi Općinskog suda Čitluk, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području općine Čitluk, kojom prilikom je pronađeno 12 zasađenih stabljika koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu canabis sativa L, kao i dvije automatske puške (kalašnjikov) sa sedam okvira municije.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-a, te će u zakonskom roku biti protiv nje podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu, saopćeno je iz FUP-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh