BiH

“Katastrofalni” uragan Laura zahvatio Louisianu, vjetar puše brzinom od 240 km/h

Uragan Laura je zahvatio Louisianu te je donio snažne vjetrove i uzrokovao poplave u ovoj američkoj državi, javlja Nacionalni centar za uragane (NHC).

Uragan Dorian - Screenshot/Twitter

Očekuje se da će uragan četvrte kategorije uzrokovati oluju koju je “nemoguće preživjeti” jer donosi vjetrove koji pušu brzinom od 240 km/h, a udari vjetra dostižu brzinu do 254 km/h. Ukoliko zadrži tu brzinu vjetrova, Laura će postati jedan od najsnažnijih uragana.

Evakuacija je naređena za pola miliona stanovnika Teksasa i Louisiane, a uragan je stigao nešto nakon ponoći po lokalnom vremenu.

NHC je upozorio stanovnike koji se nalaze na ili blizu putanje “katastrofalnog uragana” da odmah djeluju i zaštite svoj život, odnosno da zaklon pronađu ispod stola, namještaja, da iskoriste madrace, deke i jastuke da zaštite glavu i tijelo. Oko 270.000 domaćinstava u Louisiani je ostalo bez struje u radnim jutanjim satima, a u Teksasu oko 65.000 domaćinstava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh