BiH

U SKB-u Mostar preminule četiri osobe inficirane koronavirusom

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u protekla 24 sata preminule su četiri osobe, i to muškarac iz Mostara (1956.), muškarac iz Konjica (1938.), muškarac iz Sarajeva (1963.) i žena iz Konjica (1948.)

SKB Mostar - Vijesti.ba

U mostarskoj covid-bolnici na bolničkom liječenju trenutno je 27 pacijenata, od kojih je jedan na invazivnoj, dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Iz bolnice je tokom jučerašnjeg dana otpušteno sedam pacijenata.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu u protekla 24 sata registrirano je 26 novih infekcija koronavirusom, i to 19 iz Mostara, 4 iz Čapljine, 2 iz Prozora-Rame i 1 iz Stoca.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 138 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a ukupno 2229. Na snazi je 769 rješenja, saopštio je Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike HNK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh