BiH

Uebber: Vlada SR Njemačke će podržavati daljnji razvoj SIPA-e

Ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber posjetila je danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa direktorom ove agencije Darkom Ćulumom.

Budući da je ovo prva posjeta ambasadorice Savezne Republike Njemačke SIPA-i od kada je Darko Ćulum imenovan za direktora, razgovarano je o budućim planovima SIPA-e, kao i o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, sa posebnim akcentom na borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala.

U tom kontekstu, naglašeni su zajednički rad na predmetima sa Saveznom kriminalističkom policijom Njemačke i blagovremena razmjena obavještajnih saznanja i informacija, čiji je rezultat provođenje više operativnih akcija usmjerenih protiv teških oblika organiziranog kriminala i terorizma.

Direktor SIPA-e Darko Ćulum zahvalio je ambasadorici Uebber na kontinuiranoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža SIPA-i u procesu jačanja kapaciteta, prije svega kroz opremanje i unapređenje rada SIPA-e.

Istakao je značaj donacije deset automobila u vrijednosti od 391.760,00 KM koju je ambasadorica Savezne Republike Njemačke uručila SIPA-i krajem prošle godine.

Ambasadorica Uebber čestitala je direktoru SIPA-e na imenovanju te najavila da će i u narednom periodu Vlada Savezne Republike Njemačke biti partner SIPA-e i podržavati njen dalji razvoj, te zahvalila direktoru na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, saopćeno je iz SIPA-e, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh