BiH

Produženo trajanje moratorija na kredite u FBiH

Moratorij na kreditne obaveze u FBiH produžen je za šest mjeseci, a poslovni subjekti koji su pogođeni pandemijom imat će u cijeloj narednoj godini mućnost dobijanja grace perioda od svojih banaka.

Novac - Uprava carina Srbije
Upravni odbor Agencije za bankarstvo FBiH na današnjoj sjednici usvojio je odluku o privremenim mjerama koje banke primjenuju za oporavak od negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih oboljenjem COVID-19, kao i takvu odluku za poslovanje mikrokreditnih organizacija i leasing društava.
Ovim odlukama osigurava se stabilnost i kontinuitet djelovanja subjekata bankarskog sistema u svrhu ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanim koronavirusom, kao i djelovanje u cilju očekivanog oporavka privrede, kazali su iz Agencije.
Posebne mjere iz odluke podržavaju mogućnost moratorija na otplatu kreditnih obaveza, modaliteta prilagođavanja načina i dinamike otplate kreditnih obaveza i druge oblike podrške klijentima koji su direktno ili indirektno pogođenih negativnim ekonomskim efektima.
Zahtjevi za primjenu mjera podnosit će se do 31. decembra 2020. godine.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh