BiH

Detalji tragedije u Podgoranima kod Mostara: Ubistvu i samoubistvu kumovao alkohol

Policija FBiH - Depo.ba

Šezdesetogodišnji Mujo Šunje ubio je tri godine mlađu suprugu Habibu. Zločin se odigrao u petak oko 18:30 sati u selu Podgorani kod Mostara.

Kako saznaje Avaz, svemu je kumovao alkohol. Mujo je kobnog dana bio pijan te je izbila svađa između njega i supruge ispred pomoćnog objekta. Mujo je upravo iz pomoćnog objekta dograbio automatsku pušku te izrešetao Habibu.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je nesretna žena pogođena s tri hica. Iako teško ranjena, Habiba je pokušala pobjeći od razjarenog supruga. Nekako se uspjela oteturati do hodnika kuće, gdje je, nažalost, pala i izdahnula, piše Avaz.

Mujo je ubrzo došao za njom. Shvativši što je uradio, okrenuo je cijev puške i ispalio sebi hitac u glavu podlegavši na licu mjesta.

Isti izvor je otkrio da sa supružnicima u kući živi njihov sin, nevjesta i troje djece. Sin je u kritično vrijeme bio na poslu, dok su nevjesta i djeca bili u kući. Istražitelji su zbog toga odlučili da djecu izvuku kroz prozor, kako u hodniku ne bi vidjeli mrtvu baku.

– Sin kada je došao kući i vidio što se dogodilo, odmah je pitao za suprugu i djecu. Rekao je da je prava sreća što se nisu nalazili u blizini, jer bi ih sve pobio, priča izvor Avaza.

Neslužbeno se saznaje da je policija i ranije imala prijave zbog nasilja u ovoj porodici, odnosno što je Mujo bio prijeke naravi kada pije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh