BiH

Uspješno porođena trudnica zaražena koronavirusom

Direktor UKC-a RS Vlado Đajić rekao je da porod govori o ozbiljnosti situacije i o tome kolika je mogućnost obolijevanja od koronavirusa različitih kategorija stanovništva, pa i trudnica

UKC bh. entiteta RS, Banja Luka - Nezavisne.com

Tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) danas je uspješno porodio trudnicu zaraženu koronavirusom, a porod je obavljen carskim rezom u 29. sedmici i riječ je o blizanačkoj trudnoći.

Direktor UKC-a RS Vlado Đajić rekao je da porod govori o ozbiljnosti situacije i o tome kolika je mogućnost obolijevanja od koronavirusa različitih kategorija stanovništva, pa i trudnica, prenosi “Avaz“.

– Zato ponovo apelujem na građane da se maksimalno pridržavaju mjera koje su donesene radi sprečavanja širenja bolesti – poručio je Đajić.

Đajić je podsjetio da se UKC RS uspješno bori sa koronavirusom i da je smrtnost oboljelih izuzetno mala u odnosu na zemlje iz okruženja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh