BiH

Ministrica Ćemalović: Iz izolatorija je pobjegao migrant zaražen koronom

Migrant kojem je prije sedam dana potvrđen koronavirus pobjegao je iz izolatorija, potvrđeno je danas na press konferenciji vlasti u Unsko-sanskom kantonu.

Nermina Cemalović - Radiosarajevo

Ovu informaciju potvrdila je Ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

“Sad gdje je dalje, na ulicama, van kantona, to ne možemo znati. Testiran je još jedan migrant koji je bio s njim jer je došao iz gamea, vratio se. Sva sreća je u tome da on nije bio u kontaktu sa migrantima. Bio je izoliran, testiran je i čekamo rezultate”, navela je ona.

Kako je kazala, svaku srijedu testiraju sve suspektne slučajeve na COVID-19, piše “N1“.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1.601 uzorak, od kojih je 234 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima. Do sada su u FBiH testirana ukupno 105.764 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 10.062 osobe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh