BiH

Ponovo raste broj zaraženih: U BiH u posljednja 24 sata umrlo osam osoba, a inficirano 240

Iz Instituta za javno zdravstvo RS naveli su da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna

21.07.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Trenutno je u izolaciji na Klinici za plucne bolesti Podhrastovi oko 65 pacijenata zarazenih koronavirusom. Direktorica KCUS-a Sebija Izatbegovic izjavila je da je situacija ozbiljna i da je sve manje mjesta na klinici. Kapacitet u izolaciji u Podhrastovima je 85 kreveta. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1.271 uzorak, od kojih je 169 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim u Posavskom. Do sada je testirano ukupno 104.163 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 9.828 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 6.436 pacijenta, dok je trenutno aktivno 3.126 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 7 smrtnih ishoda. Preminula su tri muškaraca iz Sarajeva, jedan iz Tešnja, te tri žene iz Travnika, Živinica i Zenice. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 266, od čega je 170 osoba muškog (64 posto) i 96 osoba ženskog spola (36 posto).

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj registriran je 71 slučaj zaraze koronavirusom. Testirana su 422 uzoraka, a prijavljen je i jedan smrtni slučaj.

Najviše zaraženenih registrovano je u Banja Luci i to 10. Slijede Bijeljina sa devet, Zvornik i Srbac sa po sedam i Gradiška sa šest slučajeva. Iz Instituta za javno zdravstvo Srpske naveli su da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh