BiH

MUP RS spriječio održavanje koride kod Mrkonjić Grada

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona vriusa među stanovništvom.

Korida Mrkonjic Grad - N

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su proteklog vikenda u cilju provjere poštovanja ovih mjera proveli niz aktivnosti u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama, te je tako obustavljen jedan javni skup – korida u mjestu Liskovica, kod Mrkonjić Grada na koji je prisustvovalo oko 700 građana.

U saradnji sa nadležnim službama, izdato je i ukupno 17 prekršajnih naloga u ugostiteljskim objektima zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za varedne situacije o zabrani okupljanja više od 50 lica na jednom mjestu.

Evidentirana su tri krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“ iz čl. 195 KZRS i to po jedno KD na području Dervente, Mrkonjić Grada i Trebinja.

Takođe evidentirano je i 25 prekršaja od čega dva iz čl. 17 JRiM – „Konzumiranje droge“, 13 prekršaja po čl. 25 JRiM – „Posluživanje alkoholom“, 5 prekršaja iz čl. 24 JRiM – „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, te jedan prekršaj iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i 4 prekršaja radi točenja alkohola malodobnim licima i lišena su slobode tri lica na području Bijeljine i Trebinja radi nepostupanja po naređenju policijskih službenika.

Planske aktivnosti po pitanju kontrole poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije biće nastavljene i u narednom periodu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi, saopćeno je iz MUP-a RS, prenosi “N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh