BiH

Glavna tužiteljica Gordana Tadić varala državu na naknadi za smještaj?

Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić od države Bosne i Hercegovine je naplaćivala i(li) željela naplatiti troškove za smještaj u stanu u kojem nije živjela, a koji se nalazi na istom spratu gdje je stan njenog sina u kojem je, zapravo, živjela.

Gordana Tadić - Faktor

Kako je objavilo “Oslobođenje“, glavna državna tužiteljica Gordana Tadić je u svojoj tužbi protiv države Bosne i Hercegovine, podnesenoj 13. marta 2019. godine, navela da je od 1. aprila 2016., pa sve do 28. februara 2019. godine bila podstanar u stanu Milana Milidraga u Gradačačkoj ulici na broju 29. Kao dokaz da je živjela u tom stanu od 25 kvadrata, glavna državna tužiteljica je priložila Ugovor o zakupu stana potpisan 1. juna 2015.

Sud BiH je u decembru 2019. godine presudio da država BiH Gordani Tadić, pored ostalih troškova, isplati i 5.250 KM za troškove smještaja u toku rada. Računi za struju, pak, dokazuju da Gordana Tadić, iako je naplatila, u februaru 2019. godine sigurno nije živjela u tom stanu, jer je potrošnja električne energije bila – nula.

Kako se u tekstu dalje navodi, ohrabrena prvom presudom, Gordana Tadić, zajedno s kolegom, državnim tužiteljem Kasimom Halilčevićem, 31. decembra 2019. godine, putem advokata Senada Pizovića, ponovo tuži državu Bosnu i Hercegovinu. Novom tužbom glavna državna tužiteljica traži da joj se nadoknade troškovi odvojenog života i smještaja od 1. marta 2019. do 31. 12. 2019. godine. Ponovo, uz tužbu, prilaže Ugovor o zakupu stana potpisan 1. juna 2015. godine sa Milanom Milidragom.

Međutim, Milidrag od oktobra 2019. godine uopće nije bio vlasnik stana u kojem je navodno živjela Gordana Tadić, a novi vlasnik, Amel Đogić, tvrdi i dokazuje da je taj stan u Gradačačkoj ulici u oktobru, novembru i decembru 2019. i januaru 2020. godine bio – prazan.

Potvrđuju to i računi za struju, potvrđuju i fotografije objavljene uz oglas putem kojeg je u septembru 2019. godine Milan Milidrag prodavao stan.

Gordana Tadić je u tom periodu živjela na adresi Gradačačka 29, ali ne u stanu Milana Milidraga, odnosno Amela Đogića, već u stanu pored (stan broj 31, četvrti sprat, Gradačačka 29), čiji je vlasnik – Tomislav Tadić, sin Gordane Tadić, navodi se u tekstu Oslobođenja.

Cijeli tekst sa pratećim dokumentima možete pročitati OVDJE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh