BiH

Krizni štab FBiH podsjetio građane: Učinimo sve da zaštitimo ranjive grupe

Krizni štab/stožer Federalnog ministarstva zdravstva podsjetio je na neke vrlo važne smjernice i preporuke kada je u pitanju zaštita od koronavirusa.

Sarajevo, Basčaršija - Fokus.ba

Najprije su naveli kako se ljudi svih starosnih grupa mogu zaraziti COVID-19. Također, podvukli su kako je kod starijih i osoba s hroničnim i drugim oboljenjima veći rizik za nastanak težeg oblika COVID-19 i za smrtni ishod te da je potrebno sve učiniti da ih zaštitimo.

Isto tako, podsjetili su kako su držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje maske u zatvorenom uz održavanje distance od dva metra, te na otvorenom ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku i održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora, jednostavne mjere kojim možemo spriječiti širenje virusa, prenosi “radiosarajevo“.

“Budimo odgovorni, slijedimo savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija”, poručili su iz Kriznog štaba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh