BiH

Član Kriznog štaba FBiH o zabrani pušenja u zatvorenom i na otvorenim prostorima

Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, kazao je da je situacija u Federaciji BiH jako teška, ali da je još pod kontrolom.

Goran Čerkez - Fena

Istakao je kako je sve izazovnije pratiti situaciju zbog povećanja broja oboljelih, te da umiru mladi i ono što je važno reći da umiru mladi bez ikakvih hroničnih oboljenja.

“To nas opominje da se moramo pridržavati mjera. Jučer smo imali smrt mlade Belme Šoljanin, s kojom sam lično sarađivao. Jedan mladi život koja se maksimalno posvetila javnom zdravlju. Prije toga je bilo nekoliko mladih osoba koje su DIF završile. Virus je vrlo ozbiljan i nije oslabio kako se pričalo da će biti”, upozorio je Čerkez za “N1“.

Govoreći o novim mjerama za ugostiteljske objekte, rekao je da su to iste mjere kao i u zemljama Europske unije.

“Mislim da su te mjere apsolutno potrebne. Što se tiče mjere o zabrani pušenja, to nije propisana mjera s nivoa FBiH. Imali ste mjeru gdje je ukinuto korištenje nargile u BPK. Ja kao ljekar podržavam iz ljekarskog ugla jer pušenje cigareta i nargila smanjuje kapacitet pluća”, rekao je Čerkez.

Podsjetimo, Čerkez je tokom današnje konferencije za medije govorio i da je tokom proteklih dana dobivao prijetnje smrću putem društvenih mreža zbog uvođenja pojedinih mjera.

“Dobivao sam prijetnje smrću i sve sam prijavio policiji. Dodat ću, ima tu i ljudi koje i ne poznajem”, poručio je Čerkez.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh