BiH

U Bosni i Hercegovini 398 novih slučajeva koronavirusa, šest osoba preminulo

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata koronavirus potvrđen kod 398 osoba, a PCR testiranjem je analiziran 2.151 uzorak. U Federaciji BiH je 326 novih slučajeva, dok je u Republici Srpskoj 72.

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 1.645 uzoraka, od kojih je 326 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 94.035 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 8.352 osobe.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 4.609 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.547 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je šest smrtnih ishoda. U pitanju su tri muške i jedna ženska osoba iz Sarajeva, te muškarac iz Gornjeg Vakufa i žena iz Živinica, prenosi “Klix“.

Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 196, od toga 125 osoba je muškog i 71 ženskog spola.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 506 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 72 osobe.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Banje Luke, šest iz Bosanske Gradiške, pet iz Laktaša, po četiri iz Doboja, Prijedora, Zvornika, Bosanskog Šamca i Foče, po tri iz Dervente, Kneževa, Prnjavora i Teslića, po dvije iz Bijeljine, Mrkonjić Grada, Čelinca i Šekovića i po jedna iz Višegrada, Kotor Varoši, Rogatice, Trebinja i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 5.501 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 191 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.087 osoba, testirana je ukupno 54.021 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 268, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 72, a u opštim bolnicama 196.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.759 osoba, a nadzor je završen kod 45.816 osoba.

Podaci iz Brčko distrikta još uvijek nisu saopćeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh