BiH

Uprkos pandemiji u Međugorje stigao veliki broj hodočasnika

Na počeku misnog slavlja pročitano je pismo koje je sudionicima Mladifesta uputio papa Franjo

Međugorje - Bljesak

Međunarodni molitveni susret mladih – Mladifest, započeo je u subotu u Međugorju, pod ovogodišnjim geslom ‘Dođite i vidjet ćete’.

Festivalu, unatoč svim restrikcijama zbog pandemije, stigle su grupe hodočasnika iz Španije, Poljske, Francuske i Slovenije, kao iz BiH i susjedstva.

Na počeku misnog slavlja pročitano je pismo koje je sudionicima Mladifesta uputio papa Franjo, prenosi Bljesak.

U pismu je, između ostalog, naveo kako ”naša Majka gleda ovaj hodočasnički narod, narod mladih koji ljubi, koji je traže u tišini unatoč tome što na putu ima toliko buke, brbljanja i rastresenosti”.

”Dragi mladi, trčite priučeni onim licem koje toliko ljubimo, kojim se klanjamo u euharistiji i prepoznajemo u tijelu naše braće i sestara koji trpe. Neka vas Duh Sveti potiče u toj utrci u kojoj hodite naprijed. Crkva treba vašu poletnost, vaše intuicije, vašu vjeru. U toj trci za evanđeljem nadahnutoj i ovim festivalom, povjeravam sve vas zagovoru Blažene Djevice Marije”, rečeno je u pismu.

Međugorski župnik, kako je objavljeno na stranici Općine Čitluk, ponovio je kako će večernji program biti baza, uz dva događaja u jutarnjim satima, bit će to krunica na Brdu ukazanja (2. avgusta u 6 sati) i sveta misa na Križevcu (6. avgusta u 5 sati).

Inače, misu svečanog otvorenja Mladifesta u 19 sati predslavit će nuncij u BiH, mons. Luigi Pezzuto, drugu večer provincijal hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko, treću mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije, četvrtu večer mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a petu večer kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije. Kateheze na 31. Mladifestu imat će nadbiskup Henryk Hoser, fra Danko Perutina, fra Ljubo Kurtović i fra Marinko Šakota, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh