BiH

Drvar: Nije opasan otpad uvezen iz Italije

Nije opasan otpad koji je Italija proteklih tjedana izvezla u BiH – riječ je o tekstilu, prenio je “N1” informacije Uprave za inspekcijske poslove Federacije BiH.

Otpad - Pexels/Pixabay

“N1” je proteklih sedmica objavio kako je Italija “u jeku pandemije koronavirusa” iz Padove u Drvar izvezla “hilajde tona smeća”, naglašavajući kako “mještani strahuju kako je riječ o kontaminiranom otpadu iz Covid bolnica”.

Uprava za inspekcijske poslove Federacije BiH objavila je, međutim, kako su njihovi inspektori “na licu mjesta utvrdili su da se radi o neopasnom šrediranom otpadu – tekstilu”. Također, otpad je pregledao i “ovlašteni laboratorij”, u kojemu je utvrđeno kako je riječ o tekstilu koji nije opasan.

Tvrtki ‘Krom reciklaža’, koja je taj otpad pod sumnjivim okolnostima uvezla u BiH, federalna inspekcijska uprava naložila je da ga zakonito zbrine i obradi ili vrati u Italiju, piše “Nacional“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh