BiH

U Srebrenici bez struje klanjan bajram-namaz

Na području opštine Srebrenica bajram-namaz jutros je klanjan u sedam aktivnih džemata, a centralna bajramska svečanost je održana u Bijeloj džamiji u Srebrenici. Pored Bijele džamije u gradu, bajram

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić kaže da je bajram-namaz klanjan u skladu sa epidemiološkim mjerama i dodaje da je dočekivati bajrame u Srebrenici velika radost.

“Ja sam ponosan na naše džematlije koji su pokazali i ovog puta, kao i svaki dan, da se u Srebrenici poštuju mjere koje su donesene. Ne bih kazao mjere, možda je bolje reći stvari koje čuvaju naše zdravlje. To smo dužni i kao vjernici. Pokazali smo na Bajramu da naši ljudi to poštuju, da vode računa,prenosi Klix.

Naravno, radosni smo što smo dočekali Bajram u Srebrenici. Svaki Bajram, svaki dan, svaka minuta, sekunda, poslije genocida u Srebrenici dočekati u jednom novom životu koji svi zajedno pokušavamo formirati je velika čast i zadovoljstvo”, kaže ef. Peštalić.

On se osvrnuo i na to što u srebreničkim džamijama jutros nije bilo struje. Naime, sinoć oko ponoći u jednom dijelu Srebrenice je nestalo električne energije.

“Veoma smo tužni što nije došlo do popravka kvara. Zanimljivo je da jedna strana Srebrenice ima struju, jedna nema. Na ovoj drugoj strani na kojoj nije bilo struje su sve naše džamije. Nadam se da nećemo više doživjeti takvu situaciju, da ćemo ustati ujutro, spremati se u mraku i naš najradosniji dan dočekati u okolnostima koje nisu lijepe”, istakao je Damir ef. Peštalić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh