BiH

Donacija Graničnoj policiji BiH: Zaštitna oprema za borbu protiv Covida-19

Pomoć u iznosu od 22.500 američkih dolara

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) predala je Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine donaciju zaštitne opreme za borbu protiv covida-19 vrijednu 22.500 američkih dolara.

Donacija je moguća zahvaljujući doprinosu norveškog Ministarstva vanjskih poslova, kroz projekt Suzbijanje krijumčarenja migranata duž zapadnobalkanske obalne rute, priopćeno je iz IOM-a,piše Avaz.

Primopredaja je obavlejna u prostorijama Granične policije BiH, a donacija uključuje rukavice, maske, beskontaktne termometre i sredstva za dezinfekciju ruku i radnih površina koje će koristiti policijski službenici Granične policije BiH.

– Vrlo smo zahvalni Ministarstvu vanjskih poslova Norveške i timu IOM-a na ovoj opremi, koja će u značajnoj mjeri pomoći Graničnoj policiji BiH u sprečavanju širenja covida-19 – izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh