BiH

Meteorološki ekstrem stiže u Bosnu i Hercegovinu

Na vrijeme u Bosni i Hercegovini utjecat će polje povišenog zračnog pritiska, koje će usloviti stabilnije vremenske prilike sa dosta sunčanih sati, saopćeno je danas u srednjoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vrućine - Radiom.ba

Kako je navedeno u saopćenju, topao zrak sa juga pritjecat će tokom sedmice, tako da će temperature zraka dosezati i preko 40°C. U drugom dijelu sedmice uz jači razvoj oblaka mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi na zapadu i sjeveru Bosne i Hercegovine.

”Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 13°C do 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 30°C i 36°C, u Hercegovini do 41°C”, saopćeno je.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima, naredne sedmice (od 03.08 do 10.08.) na prostoru BiH atmosfera neće biti potpuno stabilna. Tokom dana, uz duža sunčana razdoblja mogući su i kraći lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Više sunčanih sati očekuje se na jugu zemlje. Maksimalne temperature zraka znatno niže u odnosu na predhodnu sedmicu.

”Minimalne temperature zraka varirat će između 13°C i 18°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 25°C i 30°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 33°C”, saopćeno je, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh