BiH

Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici 454. skokova sa Starog mosta

Pobjednici 454. skokova sa Starog mosta u Mostaru su Vedad Bašić u kategoriji skokova na glavu i Igor Kazić u kategoriji na noge. I Bašić, i Kazić trijumfovali su sa maksimalnim brojem bodova. Kazić je iza sebe ostavio Admira Delića i Kenana Juklu, a Bašić – Danku Dangubića i Mustafu Šarića.

Skokovi, Stari most - Twitter

Specijalni gost ovog puta bio je bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH Emir Spahić, a petočlanom žiriju u sastavu Alica Jakirović, Semir Drocić, Haris Škoro, Ermin Zukanović i Samir Zukanović, asistirao je prošlogodišnji pobjednik Lorens Listo.
Današnji trijumf za Bašića je prvi u karijeri koja traje 20 godina.

“Zadovoljan sam, jer sam ostvario san svakog koji sanjaju svi Mostarci. Trudio sam se i nakon dvije decenije napokon dočekao. Bilo je neobično zbog korone, a nadam se da ćemo i to pobijediti. Ne znam hoću li skakati naredne godine. Imam 40 godina i dobro ću razmisliti“, izjavio je Bašić.

Kazić je pobijedio treći put uzastopno, te ukupno osmi put otkako učestvuje na skokovima.
“Nadam se da ovogodišnji nije i moj posljednji trijumf. Bila je jaka konkurencija, vidjeli ste da je još pet skakača imalo sve desetke nakon prve serije, kao i da su u drugoj svi skočili dobro. Nijanse su odlučile. Za mene su svi pobjednici“, rekao je Kazić.
Priznanje je uručeno i najmlađem učesniku Harunu Bajgoriću. Poštujući izrečene mjere, na platou ispod Starog mosta tokom skokova prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi, i to donatori i sponzori koji su pomogli organizaciju i djeca polaznici Škole skokova.

Pobjednici, skokovi sa Starog mosta / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh