BiH

Na Čevljanskom polju danas simbolično okupljanje povodom najveće koride na Balkanu

Na Čevljanskom polju zbog pandemije koronavirusa danas nije održana tradicionalna korida..

Simbolično okupljanje povodom najveće koride na Balkanu - PR / Haber.ba

Na Čevljanskom polju zbog pandemije koronavirusa danas nije održana tradicionalna korida, a organizatori predvođeni Besimom Gljivom kratkim druženjem nastavili su tradiciju dugu više od 70 godina.

Simbolično okupljanje povodom najveće koride na Balkanu – PR / Haber.ba

Nažalost, ove godine smo morali otkazati najveću koridu na Balkanu, ali nas dvadesetak iz Udruženja tradicionalna Čevljanska korida se okupilo da barem na ovaj način simbolično obilježimo tradiciju dugu 73 godine. Tu su i vlasnici bikova šampiona Habib Bjelić Habibić, Neđo Plakalović, Ivo Ilić…, ali i neizostavni Milenko Srdić koji je najbolji voditelj i komentator korida na Balkanu. Da nismo gladni pobrinuo se Fudo Husić iz Visokog koji je prethodnih godina na Čeljanskoj koridi prodao najviše janjaca. Jednostavno, moramo se prilagoditi novim uslovima života i misliti na zdravlje svih nas. Svaki pojedinac treba pokazati odgovornost i poštovati mjere nadležnih. Nadamo se da će se epidemiološka situacija do narednog jula popraviti u cijelom svijetu i da ćemo zadnji vikend tog mjeseca ponovo uživati u najboljoj koridi na Balkanu. Za Čevljansku koridu čulo se širom svijeta i danas je sa nama jedna francuska televizija koja snima dokumentarni film – rekao je Besim Gljiva, predsjednik Upravnog odbora Čevljanske koride.

Tradicionalno, Čevljanska korida se već godinama održavala posljednjeg vikenda u julu na Čevljanskom polju, a na njoj su se redovno okupljali deseci hiljada posjetilaca iz cijele BiH, ali i regiona.

Simbolično okupljanje povodom najveće koride na Balkanu – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh