BiH

Hrabri dječak Meho “Beton” proslavio 15. rođendan

Mehmed Šabić, poznatiji široj javnosti kao Meho Beton, danas je proslavio 15. rođendan. Ovaj hrabri dječak prošao je 18 operacija i čak 99 narkoza.

Mehmed Šabić - facebook

Ljekari su ovom dječaku i mjesta Čiriš u Gračanici davali jedan posto šanse da preživi kada je u julu 2017. godine doživio nesreću. Svima je pokazao šta znači snaga volje i duha, upornost i hrabrost, a hrvatski ljekari su ga prozvali “čudom od djeteta”.

“Nadam se da će u ovoj godini tvoj rođendan biti samo početak jednog nezaboravnog putovanja koje će te odvesti u još neverovatniju budućnost, u tinejdžersko doba. Zapamti: uvijek sanjaj i želi! Uvijek sam maštao da budem sinu uzor, ali vjeruj u mnogo čemu ti si uzor meni”, napisao je njegov otac Nedim, prenosi “N1“.

Ovo je ujedno i prvi Mehin rođendan bez zavoja i zaštitnog odijela. Otkako je izašao iz bolnice, uspio se vratiti u školu i uspješno završiti razred, istrčati utrku u Tuzli, a dobio je i nagradu Večernjakov pečat.

Čestitku je objavila i organizacija Pomozi.ba koja je pomogla u Mehinom liječenju, a veliki broj građana BiH pridružio se čestitkama i zaželio sve najljepše hrabrom dječaku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh