BiH

Milorad Dodik: “Nemoguće razgovarati o statusu Kosova, a ne razgovarati i o statusu RS”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da je Vučiću predočeno da je nemoguće razgovarati o statusu Kosova, a u okviru toga ne razgovarati o statusu Republike Srpske.

Milorad Dodik - RAS Srbija

Svijet mora da zna da mi vidimo našu budućnost u najboljim odnosima sa Srbijom“, rekao je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska neće oklijevati da, koliko je u njenoj moći, štiti interese Srbije.

Istakao je da posjeta pospješuje saradnju i diže je na viši nivo te da Srbija i Srpska nikome ne žele da nanose bol te da je dogovoreno da se u narednim mjesecima radi na izradi zakona o zaštiti ćirilice koji bi se u istom tekstu usvojili i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

Takođe, naglasio je da Srpsku raduju rezultati Srbije kada je riječ o ekonomiji te da će biti završeno povezivanje Banjaluke sa Beogradom.

Vučić je potvrdio da će Srbija u 80 posto finansirati dionicu od Rače do Bijeljine, a Srpska da nastavi dalje prema Brčkom“, rekao je Dodik, dodajući da je Srpska zainteresovana za razgovore u vezi sa tzv. Kosovom te da bi prvo pitanje Srbije u nacionalnom smislu trebalo da bude Republika Srpska, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh