BiH

COVID-19 projekat učenika zeničke gimnazije: Korona brojač

Korona brojač je projekat dvoje učenika Prve gimnazije u Zenici.

Kao učenici i Muhamed i Ajna i sami su pogođeni COVID-19 pandemijom, te su se suočili i sa problemom nemogućnosti pronalaska svih relevantnih odgovora na pitanja o virusu na BiH stranicama.

Stoga su učenici pokrenuli projekat sa dva glavnja cilja: Pokazivanje tačnih i relevantnih statistika COVID-19 u BiH, te odgovaranje na neophodna čestopostavljena pitanja građana o virusu

Dva mjeseca kasnije, projekat “Korona Brojač” je završen. Uspjeli su da prikažu statistike koje se iz validnih izvora obnavljaju svaki sat, ne samo za BiH ili Balkan, nego za cijeli svijet.

Također su kreirali i online platformu na kojoj se nalaze odgovori na najčešća COVID-19 pitanja kako bi pomogli svim građanima BiH.

Stranica neće imati, niti ima bilo kakvih reklama i čisto postoji kao projekat dobre volje zabrinutih učenika Prve gimnazije u Zenici.

Više o ovom projektu zeničkih gimnazijalaca pogledajte u linku dole:

Link stranice: http://koronabrojac.com/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh