BiH

STIGLE LOŠE VIJESTI VEČERAS, OBJAVILI VELIKI BROJ ZARAŽENIH: Ovo ne sluti na dobro

Testirano je novih 186 uzoraka na koronavirus u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

U Sarajevu su od ovog broja testiranih pozitivna 24 uzorka.

Danas su rezultati u KCUS-u pokazali da je pozitivno osam uzoraka iz Zenice, devet iz Tešnja, tri iz Velike Kladuše, te po jedan iz Cazina, Doboj Juga, Bihaća i Breze, potvrđeno je iz KCUS-a.

Podsjetimo i to da je kod 86 osoba u RS-u potvrđeno prisustvo ovog virusa, a prema izvještajima do 9 sati jutros izvršeno je testiranje 600 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 osoba u ovom bh. entitetu.

Radi se o 49 muških i 37 ženskih osobe, od kojih je 16 mlađe, 59 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banje Luke, 19 iz Zvornika, 12 iz Bijeljine, šest iz Doboja, četiri iz Laktaša, tri iz Pala, po dvije iz Kotor Varoša, Petrova, Rogatice, Foče i Šamca i po jedno iz Bosanske Gradiške, Lopara, Modriče, Osmaka, Prnjavora, Rudog, Teslića, Ugljevika, Han Pijeska i Čelnica.

Prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovano 244 novih slučajeva zaraze koronavirusom,piše Novi.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirana su 1.044 uzorka, od kojih je 158 pozitivno na SARS-CoV-2.

Nešto ranije rezultatima 318 testova koji su obrađeni tokom jučerašnjeg dana potvrdili su 84 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, potvrđeno je danas iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh