BiH

Apel policije građanima: Ne koristite električne romobile u prometu

Policija u Bosni i Hercegovini muku muči s električnim romobilima kojih nema u zakonima, pa je donijela privremenu odluku kojom će ih tretirati kao “sredstva za igru i zabavu” te im zabraniti prometovanje kolnicima dok se nekim propisima ne odluči o njihovoj sudbini, piše danas Hina.

Kao ni brojne druge zemlje, ni BiH u svojim zakonima nije predvidjela kako će se omiljene dječje igračke jednog dana pretvoriti u prava prometala kojima će se koristiti odrasle osobe pa policija nije znala kako postupati u slučajevima prometnih nezgoda u kojima ona sudjeluju.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske odlučili su poduzeti neke korake, nakon što se ovog tjedna dječak teže ozlijedio vozeći po cesti električni romobil.

U petak su priopćili kako će se u narednim danima njihovi policajci posebno koncentrirati na ovaj problem te će kontrolirati sve koje zateknu za upravljačima električnih romobila s prvenstvenim ciljem da ih odvrate od vožnje po cestama.

Kako proistječe iz priopćenja, u policiji su zaključili kako bi se električne romobile zapravo trebalo koristiti isključivo za “igru i zabavu” dok se uopće ne bi smjeli kretati po ulicama.

“MUP RS apelira na građane koji koriste električni romobil da do izmjene zakonskih propisa i preciznog propisivanja korištenja ovog sredstva u prometu isti koriste na prostorima namijenjenim za igru i privatnim posjedima, a iznimno na pločniku i to brzinom ljudskog hoda, dok je vožnja kolnicima prekršaj za koji će policijski službenici sankcionirati počinitelje”, stoji u policijskom priopćenju.

Nisu najavili koliko će se kazne plaćati u slučaju prekršaja kao ni po kojem će se zakonu prekršitelje uopće kažnjavati jer niti jedan ne prepoznaje električne romobile kao sudionike u prometu, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh