BiH

Ljekari Hitne pomoći spasili život muškarcu kojeg je ujela zmija otrovnica

Dali smo mu terapiju, otvorili mu venski put i imobilisali nogu, kazao je za “Avaz”, dežurni ljekar Hitne pomoći u Ilijašu

Hitna pomoć - Ilustracija / Hayat.ba

Ljekari Hitne pomoći u Ilijašu, danas su spasili život 52-godišnjem Mirsadu K. iz naselja Misoča kojeg jezmija otrovnica ujela za nogu.

Muškarac je jutros iza devet sati dovezen sa teškim simptomima i otežanim disanjem.

– Mi smo mu sve uradili i spasili mu život. Dali smo mu terapiju, otvorili mu venski put i imobilisali nogu. Transportovali smo ga u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu. U toku transporta je bio veoma nemiran i imao je povraćanja, kazao je za “Avaz” dežurni ljekar Hitne pomoći u Ilijašu koji je učestvovao u zbirinjavanju muškarca.

Prevezen je na infektivnu kliniku UKC-a

– Noga mu je već bila dosta otečena, mi smo mu dali terapiju i uradili sve što je bilo potrebno. U pitanju je pravi školski primjer kad zmija otrovnica ujede čovjeka- dodao je naš sagovornik.
Povrijeđenom je ubrizgan hidrokortizon, intramuskularno sinopen, a nakon toga je primio i adrenalin.

– Nije nam znao reći koja zmija je u pitanju. Osjetio je da ga je ujela i vidio ju je kako je umakla u grmlje, kaže dežurni ljekar u Hitnoj pomoći u Ilijašu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh