BiH

Ambasador koji nije htio spustiti zastavu na pola koplja 11. jula: “Odgovaram samo Dodiku”

Zastava Bosne i Hercegovine ne samo da 11. jula, na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici, nije bila spuštena na pola koplja na ambasadi BiH u Ottawi, nego taj dan uopće nije bila ni istaknuta na zgradi!

Marko Milisav - Fokus

Time je ambasador naše države u Kanadi Marko Milisav u potpunosti zanemario instrukcije ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, koja je naložila diplomatsko-konzularnoj mreži da 11. jula obilježe Dan žalosti spuštanjem zastave BiH na pola koplja.

Milisav je u izjavi za agenciju “Srna” svoj sramotni potez branio tvrdnjom da se “diplomatsko-konzularna mreža ne može staviti u funkciju jednog naroda i da se upravo takvim zloupotrebama narušava ugled BiH”.

– Sviđalo se to nekome ili ne, BiH je zemlja tri konstitutivna naroda, a ne samo jednog i sve odluke moraju se donositi konsenzusom. Kao ambasador jedino sam dužan, a to je i moj stav i lično opredjeljenje, da zastupam usaglašene odluke i interese sva tri naroda.

Možda su pojedinci u Federaciji BiH od nekih prethodnih ambasadora koje su imenovale neke druge političke partije iz Republike Srpske navikli na podaničko ponašanje i drugačiji stav, ali ja sam imenovan na prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i samo me on može pozvati na odgovornost – poručio je Milisav, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh