BiH

Željko Komšić čestitao Crnoj Gori: “Nada u mirnu izgradnju građanske države”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je povodom Dana državnosti Crne Gore, čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Željko Komšić - Facebook

Poštovani predsjedniče Đukanović primite iskrene čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore.

Uspjesi koje je Crna Gora u proteklim godinama ostvarila na njenom NATO i evropskom putu, kod mene lično ali i kod većine građana Bosne i Hercegovine, probudili su nadu u mogućnost mirne izgradnje građanske države na evropskim principima i standardima.

Želimo vam da tim putem nastavite i nama prijateljsku Crnu Goru nakon prijema u NATO savez uvedete i u Evropsku uniju.

Sretni smo što za susjeda imamo državu koja je iskreni prijatelj naše države i svih njenih građana, i zadovoljni odličnim odnosima između dvije države koje ne mogu pokvariti povremeni ispadi pojedinaca koji ne baštine vrijednosti euroatlanskog svijeta i civilizacije, te uvjereni da će odnosi između dvije države u budućnosti biti još bolji i prisniji.

Još jednom, Vama i svim građanima Crne Gore, sretan Dan državnosti, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh