BiH

Mladi ljekari iz BiH upozoravaju: Virus nije izmišljen, ljudi umiru

Mladi ljekari iz Univerzitetskog kliničkog centra RS-a u Banjoj Luci, koji se mjesecima bore za živote pacijenata zaraženih koronavirusom, apelovali su na građane da se pridržavaju preventivnih mjera.

Mladi ljakari UKC RS - & Screenshot

Poručili su da je situacija alarmantna, te da će, ako broj novozaraženih i dalje bude rastao, zdravstveni sistem doživjeti kolaps.

Tanja Macanović Kostić, specijalizant infektologije, kaže da je od prvog dana u Klinici za infektivne bolesti.

“Da li je jedan odlazak u kafić vrijedan toga?! Nije! Gubili smo cijele porodice. Za sada imamo još kapaciteta, ali ako se nastavi trend porasta broja zaraženih, naši kapacite će biti iscrpljeni. Ne želimo italijanski scenario”, poručuje Kostićeva.

Pavle Arambašić sa Klinike za unutrašnje bolesti kaže da je jasno da su javna okupljanja dovela do porasta broja zaraženih.

“Apelujemo na građane, posebno na mlade, da drže distancu i nose maske. Među pacijentima imamo maloletnih i mladih ljudi, jednomesečnih beba. Situacija je alarmantna”, poručuje Arambašić, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh