BiH

Skok bez aplauza za žrtve genocida

Skokom bez aplauza sa Starog mosta u simboličnih 11:07 sati, Klub skakača u vodu Mostari obilježio je 25. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Skok u Neretvu bez aplauza - PR / Haber.ba

Performans na Starom mostu bio je gotovo jednak svim prošlogodišnjim i to je kako su u Klubu kazali najmanje što su mogli i mogu učiniti za nevine žrtve.

Skok bez aplauza je najmanje što možemo učiniti na ovaj tužni dan. Ovo je počast za sve poginule u geniocudu u Srebrenicu. Samo u tužnim danima skokovi ne dobijaju aplauz. Od prestanka rata do danas to radimo. Skakali smo sa ostataka mosta, kao i sa obnovljenog Starog. To ćemo raditi uvijek. Da se nikad nikom ne ponovi Srebrenica, rekao je glasnogovornik Kluba skakača sa Starog mosta.

Podsjećamo, još sinoć u organizaciji Centra za mir na Starom mostu zasjao je cvijet Srebrenice, dok je manji broj Mostaraca i ove godine uzeo učešće na Maršu mira do Potočara.

Građani Mostara suosjećaju sa žrtvama genocida i članovima njihovih porodica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh