BiH

Crna Gora osudila genocid u Srebrenici

Crnogorska ambasadorica u Ujedinjenim narodima Milica Pejanović oglasila se povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

Milica Pejanović - Screenshot

Pejanović je na Twitteru ponovila stav da Crna Gora osuđuje ono što se dogodilo 1995. godine u Bosni i Hercegovini, te da je to naglasila i na proširenoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u Njujorku povodom obilježavanja genocida u Srebrenici, prenosi “Avaz“.

Ponovila sam stav Crne Gore, osuđujući ono što se dogodilo i pozivajući da se slijedi put pravde koja vodi pomirenju, ključnom za evropsku budućnost cijele regije zapadnog Balkana – objavila je Pejanović.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh