BiH

Blokadama nikad kraja: Tegeltija prekinuo sjednicu Vijeća ministara

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara prekinuo je sjednicu Vijeća ministara BiH, a navodno se nisu mogli usaglasiti oko dnevnog reda.

Zoran Tegeltija - BHRT.ba

Kamen spoticanja bio je opet imenovanje direktora SIPA-e Darka Ćuluma, ali i drugih tačaka, piše “NAP“.

Podsjećamo, da su nedavno lideri SDA, HDZ i SNSD postigli dogvor oko imenovanja, ali očito nije sve do kraja usaglašeno.

Tada su sva tri lidera kazala da će danas biti imenovani direktori SIPA-e, RAK-a, tačnije sve one pozicije koje su prošle procedure.

No, ministri nisu mogli da usklade dnevni red.

Najavljeno je obraćanje Tegeltije.

Na predloženom dnevnom redu su bila i Prijedlog imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Odluka o predlaganju člana u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju iz RS, davanje saglasnosti na Odluku o imenovanju direktora JP NIO Službeni list Bosne i Hercegovine, Prijedlog za imenovanje generalnog direktora Regulatorne agencije zakomunikacije BiH, mišljenje sa konkursnom dokumentacijom za imenovanje rukovodećeg državnog službenika, direktora Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine, a čiji je predlagač Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh