BiH

U proteklom danu u RS 16 novih zaraženih, dvije osobe preminule

Predstavnici Instituta za javno zdravstvo RS danas su se obratili javnosti kazavši da je trenutna epidemiološka slika rezultat nepoštivanja propisanih mjera.

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

“U prethodnih sedam dana smo imali pogoršanje epidemiološke situacije u RS. Ono što je i dalje aktuelno i što molimo građane je to što je do pogoršanja došlo zbog nepoštovanja mjera. Najviše zbog socijalne distance, porodičnim okupljanjima i druženjima. Sve mjere su dostupne na našoj web stranici, ali apelujemo da se te mjere moraju nastaviti poštovati”, rečeno je na konferenciji za medije.

“Neophodno je poštovati prvobitne mjere: korištenje maski, lična higijena uz češće pranje ruku toplom vodom i dezinfekcijom, i mjera fizičkog distanciranja”, dodao je Branislav Zeković, v.d. direktora.

“Tokom dana u RS testirane 134 osobe, potvrđen virus kod 16 osoba. U zadnja 24 sata smo imali i dva smrtna slučaja, jedna osoba od 41 godinu”.

Još je rečeno da je sada mnogo češći slučaj da virus može dobiti i mlađa osoba, a da na one starije djeluje mnogo ozbiljnije, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh