BiH

Bh. građani mogu kroz Sloveniju bez karantina i negativnog testa, ali ima 1 uslov

Tranzit kroz Sloveniju za državljane Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, moguć je bez karantina i testa negativnog na koronavirus, ako se iz te zemlje izađe najkasnije 12 sati poslije ulaska, saopštilo je tamošnje Ministarstvo spoljnih poslova.

Slovenija - Fokus

“Oni koji žele proći kroz Sloveniju mogu to napraviti bez karantina ili negativnog testa na virus korona, ako kroz Sloveniju prođu u tranzitu u roku od 12 sati”, naveli su iz Ministarstva.

Osobe koje prevoze robu u Sloveniju ili iz Slovenije, kao i kamionski saobraćaj u tranzitu moraju napustiti tu zemlju u roku od 12 sati nakon ulaska.

I za ova pravila postoji nekoliko izuzetaka, a odnosi se na radne migrante, one koji dnevno prelaze granicu, lica u privrednom prometu, osobe u međunarodnom prevozu, zaposlene u stranom poduzeću koje izvodi usluge u Sloveniji i pritom tamo boravi, prenose hrvatski mediji.

Osobe koje obavljaju poslove u međunarodnom prevozu ili se vraćaju s posla u međunarodnom prevozu moraju pri prelasku granice pokazati “potvrdu za radnike u sektoru međunarodnog prevoza”, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh