BiH

Predivna vijest iz Turske: Nadin Smajlović je izliječena

U večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika prvi put u ovom studiju jeste lavica Nadin Smajlović.

Nadin Smajlović s majkom - Screenshot

I nosi predivne vijesti:

Senad: Nadin je prvi put sa nama u programu uživo. Zdravo lafice! Jesi dobro?
Nadin: Zdravo. Dobro sam, hvala.
Senad: Nismo mogli početi jedan dnevnik sa ljepšom informacijom, a to je da je jedno dijete ipak zdravo. Kako se osjećaš?
Nadin: Ja sam dobro hvala Bogu, uvijek sam sam bila dobro uvijek se trudim da budem pozitivna.
Senad: Koliko imaš godina?
Nadin: U oktobru će mi 14.
Senad: Amina Smajilović je uživo sa nama. Zdravo Amina.
Amina: Zdravo Senade. (…) Evo ja sam opet ovdje, bila sam prije 8 mjeseci i baš ovdje sam iznijela svoju priču, iznijela slučaj moga djeteta i evo me došla sam da saopštim još ljepšu vijest. Koju sam prije svega čuvala. Znala je samo porodica, ali sada želim da i javnost zna i šta smo poslije ove dugotrajne borbe i svega dočekali prije 3 dana u Turskoj.
Senad: Šta?
Amina: Moja Nadin je izliječena od tuberkuloze!

Podsjetimo, Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli potpisao je nalog za liječenje Nadin Smajlović van granica Bosne i Hercegovine. Trinaestogodišnja djevojčica se i dosad liječila u Turskoj, ali u privatnom aranžmanu – jer je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) odbio da potpiše odobrenje za njeno izmještanje u inostranstvo.

Zbog odbijanja liječenja djeteta, roditelji su protiv odgovornih na sarajevskoj klinici prije pola godine podnijeli krivičnu prijavu. Podsjetimo, u decembru prošle godine ispred KCUS-a je održano niz protesta zbog odbijanja liječenja Nadin Smajlović i nepružanja pomoći ljekara, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh