BiH

Sebija Izetbegović uputila apel: “Situacija nije bezazlena, možemo imati veći problem”

Sve upućuje na to da situacija nije bezazlena..

dr. Sebija Izetbegović - Fena.ba

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uputila je apel građanima povodom povećanog broja zaraženih osoba korona virusom što je uzrokovalo do sada rekordan broj pacijenata smještenih u izolatorij na Klinici na Podhrastovima.

Izetbegović je navela da je u izolatoriju Podhrastovi trenutno hospitalizirano 37 oboljelih od COVID-19, dok ih se dvoje nalazi u opservaciji.

Sve upućuje na to da situacija nije bezazlena, pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je ovo najveći broj hospitaliziranih od početka pandemije. Pozivam naše građane na oprez, a ukoliko se stanje sa neophodnim hospitalizacijama nastavi ovim intenzitetom, mogli bismo imati problem mnogo veći nego sada“, kazala je Izebegović u izjavi za “N1“.

Dodaje da uposlenici KCUS-a rade punom parom i nemaju vremena za politizaciju krize.

Mi u KCUS-u radimo punom parom, i nemamo vremena za politizaciju ove zdravstvene krize. Trenutno dio ljekara i drugog medicinskog osoblja preusmjeravamo na Podhrastove kako bismo imali adekvatan omjer osoblja u odnosu na hospitalizirane. Prema posljednjim navodima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), pandemija koronavirusa ne slabi, nego naprotiv – pogoršava se. To nam kao ozbiljnim građanima i građankama treba biti znak za veći stepen odgovornosti.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata korona virusom je zaraženo 289 osoba, što je ujedno i novi rekord.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh