BiH

BiH dostigla crni rekord, ali je u sudjednoj Srbiji još gore: Osam smrtnih slučajeva, a 325 novozaraženih

Za građane Srbije jučerašnji dan je bio najgori i najtragičniji od početka pandemije koronavirusa, kada je umro čak 11 osoba

BiH danas je zabilježila rekordan broj kada su u pitanju novi slučajevi zaraze koronavirusom, čak 289.

Međutim, u susjednojSrbiji situacija je još gora. U posljednja 24 sata koronavirus testirane su 7.434 osobe, a pozitivno je njih 325. Osam osoba je, nažalost, umrlo zbog posljedica Covida-19,piše Avaz.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” trenutno se na respiratorima nalazi 86 pacijenata.

Za građane Srbije jučerašnji dan je bio najgori i najtragičniji od početka pandemije koronavirusa, kada je umro čak 11 osoba.

U desetak gradova širom zemlje, među kojima je i Beograd, uvedena je vanredna situacija, nove restriktivne mjere, a ponovo je počelo stavljanje u funkciju privremenih ili poljskih bolnica. Kako su istakli epidemiolozi, najteža situacija je u prijestonici, pošto je čak 80 posto od svih novozaraženih posljednjih dana registrirano upravo u Beogradu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh