BiH

U BiH obavljen još jedan porod pacijentice zaražene koronavirusom

U Kantonalnoj bolnici Zenica uspješno je obavljen još jedan, inače treći po redu porod pacijentice pozitivne na koronavirus.

Zenica, ljekari - 072.info

Porod carskim rezom obavila je dr. Emina Ejubović sa kolegama dr. Rasim Iriškić, dr. Lamija Džidić-Hukeljić, dr. Mirza Kovačević, instrumentarke Munevera i Murisa, anestetičarka Amra, babica Admira Mujčinović i pedijatrijska sestra Amela, piše “0.72.info

Podsjetimo, 17. juna obavljen je drugi porod pacijentice pozitivne na koronavirus u zeničkoj bolnici. Prvi slučaj poroda trudnice pozitivne na koronavirus u Kantonalnoj bolnici Zenica obavljen je 30. aprila, kada je 24- godišnja pacijentica iz Maglaja na svijet donijela dječaka.

Tada je, kao i na drugom porodu, na čelu tima bio dr. Jasmin Hodžić, a upravo taj porod ušao je u historiju ove zdravstvene ustanove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh