BiH

Islamska zajednica BiH donira Sandžaku 100 hiljada KM za borbu protiv koronavirusa

Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini na današnjoj sjednici donio je odluku o urgentnom izdvajanju 100.000 KM za podršku medicinskim timovima koji će iz Bosne i Hercegovine biti upućeni u Sandžak kako bi pomogli tamošnjim medicinskim radnicima u suzbijanju širenja koronavirusa.

Islamska zajednica u BiH - Faktor.ba

Vanrednom sjednicom presjedavao je reisu-l-ulema Huseina ef. Kavazovića, a rijaset je također donio odluku da se u svim džamijama u domovini, domovinskim zemljama i bošnjačkoj dijaspori ovog petka organizuje sergija (prikupljanje dobrovoljnih priloga) za podršku Sandžaku u borbi protiv koronavirusa.

Na sjednici su razmatrane i dodatne mjere zaštite u organima i institucijama IZ u BiH, koje će se poduzimati nakon ponovnog pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Imami i džematski odbori se još jednom podsjećaju da su dužni u džamijama i na svim skupovima koje organizuje IZ u BIH u skladu sa preporukama nadležnih organa pridržavati se propisanih mjera samozaštite.

Reisu-l-ulema je preporučio da svi vjernici iz rizične skupine namaze obavljaju kod kuće i da umjesto džume namaza klanjaju podne-namaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh