BiH

Direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić se oporavio od korone

Adem Zalihić, direktor JU Hitna pomoć Kantona Sarajevo, vratio se svom domu nakon što je iskusio nevolje koje sa sobom nosi COVID-19.

Dr Adem Zalihić - Novi horizinti

“Kada sam prošle srijede krenuo prema bolnici zbog otežanog disanja, povišene tjelesne temperture i pozitivnog testa na COVID -19, nije bilo nimalo optimistično. Prvih par noći je bilo kritično, a onda me je dodatno pokosila informacija da su i supruga i djeca pozitivni, te da ona također treba biti hospitalizovana, jer je razvila kliničku sliku upale pluća”, napisao je Zalihić na Facebooku.

Navodi da su teški momenti kada iščekujete da li će bolest krenuti prema pogoršanju, da li ćete biti priključeni na respirator, ali i da to prilika za preispitivanje i reviziju svega onog što ste uradili u životu.

“Za ozbiljne situacije trebaju ozbiljni karakteri. Strpljivo sam očekivao da nakon početka terapije i bolest krene da jenjava. Nizale su se iz minute u minutu riječi podrške prijatelja, rodbine, mojih kolega, a posebno mojih sjajnih kolega iz Hitne pomoći, da izdržim. No, posebno moram istaći njihovo dobročinstvo i podršku”, istakao je on.

Napominje kako niko od uposlenika Hitne pomoći nije pozitivan na COVID-19.

“‘Žao’ mi je, ali posebno naglašavam; dok sam ja direktor, i dalje niko neće moći ništa bespravno otuđivati iz ustanove, nema povlaštenih porodica u Hitnoj, svako će morati zaraditi svoju platu, a vi samo zovite inspekcije i podnosite tužbe. Kao što vam je poznato sve su vam pale u vodu”, istakao je Zalihić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh