BiH

NATO i SAD donirali medicinsku opremu BiH, sarajevski aerodrom dobio tunel za dezinfekciju

Međunarodni aerodrom Sarajevo dobio je zaštitnu opremu i tunel za dezinfekciju u svrhu zaštite putnika pri ulasku

Nato, SAD - Fokus

Na današnjoj svečanoj primopredaji na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, predstavnici Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a uručili su još jednu vrijednu donaciju važnih potrepština i opreme za građane Bosne i Hercegovine u borbi protiv Covid-19 pandemije.

Međunarodni aerodrom Sarajevo dobio je zaštitnu opremu i tunel za dezinfekciju u svrhu zaštite putnika pri ulasku.

Između ostalih, svečanoj primopredaji prisustvovali su – komandant NATO Štaba Sarajevo brigadni general William Edwards sa svojim savjetnicima i šef Ureda za saradnju u oblasti odbrane brigadir Corey Shea, kao i predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Od početka krize, NATO-saveznici donirali su tone potrepština u brojnim pošiljkama pomoći kao odgovor na zahtjev koji je Bosna i Hercegovina uputila NATO Euroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC), saopćeno je iz NATO Štaba Sarajevo, javlja “FENA”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh