BiH

Željka Cvijanović: “Teško da će biti vraćene ukinute mjere”

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović izjavila je danas da će nadležne institucije Srpske pratiti situaciju u vezi sa virusom korona..

Željka Cvijanović - Vecernji.ba

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović izjavila je danas da će nadležne institucije Srpske pratiti situaciju u vezi sa virusom korona, ali da ne može da vjeruje da će biti vraćene na snagu početne mjere za suzbijanje epidemije, poput policijskog sata i ograničenog kretanja, piše “RTRS“.

Teško je sada govoriti o tome da li ćemo vraćati neke od onih mjera koje su bile potrebne u periodu kada je izbila epidemija, kada smo imali veliki broj teških slučajeva zaraze koji su završavali na respiratoru ili sa teškom kliničkom slikom – rekla je Cvijanović novinarima u Vlasenici.

Ona je istakla da je situacija danas nešto drugačija od početne, jer su skoro sve mjere, sem dvije-tri, ukinute.

Imate brojeve koji na prvi pogled djeluju alarmantno, kad kažete da imate 60 zaraženih, ali znamo da je to u uslovima kada se ljudi druže, izlaze, odlaze na posao, u kafane, nemate nikakve posebne restrikcije – navela je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske je apelovala da se stanovništvo pridržava svih mjera koje propisuje struka – fizičke distance, ponašanja u zatvorenom prostoru i broja okupljenih.

Svuda, i u regionu, imamo povećan broj zaraženih, ali znamo da je to u uslovima kad nema posebne restrikcije – konstatovala je Cvijanović.

Cvijanović je dodala da će institucije pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa tim preduzimati mjere.

Ali, ne mogu da vjerujem da ćemo ponovo ući u fazu da imamo policijski čas, ograničeno kretanje, da ljude držimo u kući, da ne idu na posao. Teško, ali pratićemo – zaključila je Cvijanovićeva.

U okviru posjete Vlasenici, Cvijanović je sa načelnikom opštine Mićom Kraljevićem posjetila mjesto izgradnje nove policijske stanice i kompaniju “Alpro”, otvorila rekonstruisani objekat Predškolske ustanove “Prvi koraci”, te posjetila gradilište Studentsko-đačkog doma “Srbija”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh