BiH

Bosanci i Hercegovci imaju alternativu: Pojačan interes za ljetovanja u Crnoj Gori i Turskoj, a i Neum ih čeka raširenih ruku

Turska je ukinula sve restrikcije

Neum more - Faktor.ba

Građani BiH koji žele ljetovati u Crnoj Gori moraju imati PCR test ovlaštene laboratorije u BiH dok za ulazak u Tursku ne postoje nikakve restriktivne mjere.

Bosanci i Hercegovci traže alternativne destinacije gdje bi mogli provesti ljeto, nakon što je susjedna Hrvatska podigla rampu na granici za turiste iz regije. Osim Neuma, jedinog bh. grada bna moru, masovno se ljudi raspituju za prelazak granica u Crnu Goru, ali i Tursku.

Kao što su crnogorske vlasti objavile prije nekoliko dana, za naše građane potreban je PCR test na koronavirus iz ovlaštene laboratorije, negativan i ne stariji od 48 sati.

S druge strane Turska je ukinula sve restrikcije i za ulazak u ovu zemlju nije potreban PCR test. Od 19. juna “Turkish Airlines” uspostavio je stalni vazdušni most između Istanbula i Sarajeva i to pet puta sedmično sa mogućnošću da se broj letova poveća tokom narednog mjeseca i avgusta. Turska putnička agencija Fibula koja ima svoje predstavništvo u Sarajevu ponovo će organizirati charter letove iz Sarajeva za Antaliju.

Turisti iz BiH mogu i u privatnom aranžmanu ljetovati na turskom moru koristeći avioliniju Istanbul-Sarajevo.

Međutim, sve veći broj Bosanaca i Hercegovaca odlučuje se na ljetovanje u svojoj domovini. Možda najviše iz preventivnih razloga da ne bi “zaglavili” u drugoj državi ukoliko vlasti odluče uvoditi ograničenja.Vlada veliki interes ta neke od turističkih atrakcija u BiH,piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh