BiH

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović pisao kralju Salmanu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo Slugi dvaju harema, kralju Kraljevine Saudijske Arabije, Njegovom Visočanstvu Selmanu bin Abdulazizu al Saudu.

Husein ef. Kavazović - Igbd.org

U pismu je reisu-l-ulema izrazio razumijevanje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za odluku vlasti da se hadž ove godine zbog pandemije koronavirusa organizuje samo sa manjim brojem predstavnika različitih nacionalnosti koji se već nalazi na teritoriji Saudijske Arabije, prenosi “Faktor“.

Reisu-l-ulema je, pozivajući se na principe islamskog učenja, izrazio svoju podršku nastojanjima saudijskoj vladi i samog kralja Selmana da se očuva kontinuitet hadžskih obreda, ali da se u prvi plan stave životi ljudi.

Svoje pismo kralju reisu-l-ulema je završio molitvom Uzvišenom za zdravlje i prolazak iskušenja bolesti kojom je svijet opterećen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh