BiH

Dodik danas prisustvuje Paradi pobjede u Moskvi

Dodik je juče doputovao u Moskvu, gdje ga je dočekala ruska delegacija, uz najviše državne počasti.

Milorad Dodik - RTRS

U Moskvi će danas biti održana vojna parada povodom 75 godina pobjede nad fašizmom, kojoj će na poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik je juče doputovao u Moskvu, gdje ga je dočekala ruska delegacija, uz najviše državne počasti.

Dodik u Moskvi putuje u svoje, a ne u ime Predsjedništva BiH, nezvanično je potvrđeno “Avazu”. Poziv za prisustvo Paradi pobjede koja se povodom 9. maja organizira u glavnom gradu Rusije dobila su sva tri člana Predsjedništva BiH, ali odluka o odlasku, ko će predstavljati BiH, kao ni platforma za nastup tokom posjete, na sjednici Predsjedništva nikada nije donešena.

Ipak, dodik je poručio da očekuje da će se Paradom pobjede rehabilitovati stare, istinske vrijednosti iz Drugog svjetskog rata.
– Treba se suprotstaviti reviziji sa kojom se i mi suočavamo, kao što je to bilo kroz deklaraciju koju su donijeli u parlamentu BiH gdje su srpski narod, koji je preživio genocid, stavili na treće mjesto stradalnika od fašizma u BiH, što je netačno i što je neka vrsta revizije istorije kod nas – rekao je Dodik za “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh